Εξετάσεις

Στην Μαγνητική Τομογραφία Λέσβου μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία σειρά εξετάσεων.


  Η Μαγνητική Τομογραφία Λέσβου διαθέτει το σύστημα Μαγνητικού Τομογράφου SIGNA ECXITE II της εταιρείας GE, ισχυρού μαγνητικού πεδίου 1.5 Tesla. Το σύστημα παρέχει άριστη ποιότητα εικόνας και υψηλή διαγνωστική ακρίβεια. Καλύπτει όλες τις κλινικές απαιτήσεις για τη νευρολογία, ορθοπεδική, αγγειοχειρουργική, παιδιατρική, ογκολογία και την καρδιολογία.

  Μαγνητικός ΤομογράφοςΟ συγκεκριμένος Μαγνητικός Τομογράφος με το μικρό μήκος του και το μοντέρνο και φιλικό ‘’ανοιχτό’’ σχεδιασμό του απλοποιεί την εξέταση τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό του Κέντρου. Εξασφαλίζεται εξαιρετική προσβασιμότητα κλειστοφοβικών και παχύσαρκων ασθενών αλλά και η εύκολη εξέταση μικρών παιδιών, αφού ο συνοδός είναι δυνατόν να παραβρίσκεται στο χώρο κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Επίσης λόγω του σύγχρονου λογισμικού του διενεργεί εξαιρετικά γρήγορα τις περισσότερες ακολουθίες μειώνοντας το συνολικό χρόνο εξέτασης.

  Στη Μαγνητική Τομογραφία Λέσβου διενεργείται όλο το φάσμα των εξετάσεων Μαγνητικής Τομογραφίας. Η μαγνητική τομογραφία αποτελεί εξέταση εκλογής του Μυοσκελετικού συστήματος, του Νευρικού Συστήματος του Θώρακα και της Κοιλίας, ενώ επισημαίνεται η δυνατότητα διενέργειας και ειδικών εξετάσεων:

  • Μαγνητική Αγγειογραφία (MRA-MRV)
  • Μαγνητική Χολαγγειοπαγκρεατογραφία (MRCP)
  • Μαγνητική Ουρογραφία
  • Μαγνητική Μαστογραφία
  • Μαγνητική Μυελογραφία

  magnitikosΠροετοιμασία Ασθενή για Εξετάσεις Μαγνητικής Τομογραφίας

  Για τις περισσότερες εξετάσεις με μαγνητικό συντονισμό δεν είναι απαραίτητη κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο ιατρός ή ο τεχνολόγος θα σας κάνουν κάποιες ερωτήσεις πριν υποβληθείτε στην εξέταση. Πάντοτε συμπληρώνετε και υπογράφετε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο. Θα ερωτηθείτε αν φέρετε στο σώμα σας μεταλλικά αντικείμενα (τεχνητές αρθρώσεις, τεχνητές οδοντοστοιχίες, μεταλλικά stents, κ.α). Θα σας ζητηθεί να βγάλετε ότι μεταλλικά αντικείμενα φέρετε πάνω σας.

  Με το ψηφιακό ακτινολογικό σύστημα, Multix top της εταιρείας SIEMENS, το διαγνωστικό μας κέντρο παρέχει στους ασθενείς του τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τεχνολογίας και κυρίως την δυνατότητα ταχύτατης εξυπηρέτησης και επεξεργασίας της εικόνας.

  panoramikiΗ Μαγνητική Τομογραφία Λέσβου διαθέτει το κορυφαίο σύστημα ψηφιακής πανοραμικής ακτινογράφησης PRO One της εταιρείας PLANMECA, που παρέχει την πλέον αξιόπιστη πληροφορία στην απεικόνιση οδοντιατρικού ενδιαφέροντος σε ένα επίπεδο. Η εξέταση μπορεί να αποδοθεί και σε ψηφιακή μορφή (σε CD ), ώστε να είναι δυνατή η επεξεργασία της και η πραγματοποίηση άμεσων μετρήσεων στον υπολογιστή του οδοντιάτρου.

  Η πανοραμική ακτινογραφία απεικονίζει σε μια ενιαία εικόνα, τους οδόντες και τα οστά της άνω και κάτω γνάθου και δίνει επιπλέον σημαντικές πληροφορίες για την ρινική περιοχή, το ιγμόρειο και τις παρακείμενες ανατομικές δομές. Η εξέταση συνιστάται επίσης για το σχεδιασμό προσθετικών εργασιών, εξαγωγών και εμφυτευμάτων. 

  yperixotomografosΗ απεικόνιση των οργάνων του σώματος με τον υπέρηχο είναι μια γρήγορη, ασφαλής, ανώδυνη και οικονομική μέθοδος. Οι Υπερηχογράφημα δεν χρησιμοποιούν ιονίζουσα ακτινοβολία και επομένως δεν έχουν καμία βιολογική επίδραση στους ιστούς. Το τελευταίας γενιάς σύστημα IU 22 της PHILIPS βρίσκεται στην κορυφή της σύγχρονης υπερηχογραφίας και εξασφαλίζει μεταξύ άλλων την δυνατότητα:

  • Υπερηχογραφημάτων σώματος (άνω κοιλίας, κάτω κοιλίας, ουροποιητικού συστήματος, έσω γεννητικών οργάνων, κ.α.)
  • Υπερηχογραφημάτων μαλακών μορίων
  • Υπερηχογραφημάτων μαστού
  • Υπερηχογραφημάτων θυρεοειδούς και τραχήλου
  • Triplex αγγείων
  • Επιπλέον διαθέτει τη μοναδική στη Λέσβο δυνατότητα της Τεχνικής της Ελαστογραφίας.

  Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται η ακριβής χαρτογράφηση περιοχών αυξημένης σκληρότητας στο μαστό (κυρίως), τον θυρεοειδή και το ήπαρ, οι οποίες σχετίζονται με κακοήθεια και ο ποσοτικός, με χρωματικό φάσμα υπολογισμός της ελαστικότητας των ιστών. Έτσι είναι δυνατός ο διαχωρισμός μιας καλοήθους από μια κακοήθη βλάβη αποφεύγοντας μια μη απαραίτητη βιοψία.

  Προετοιμασία Ασθενή για Εξετάσεις με Υπερήχους

  Όταν προσέρχεστε για εξετάσεις με υπερήχους είναι προτιμότερο να φοράτε άνετα ρούχα. Υπερηχογράφημα Άνω Κοιλίας Αποχή από φαγητό και κάπνισμα 6 ώρες πριν την εξέταση. Υπερηχογράφημα ΄Ανω και Κάτω Κοιλίας Αποχή από φαγητό και κάπνισμα 6 ώρες πριν την εξέταση. Για τον έλεγχο της κάτω κοιλίας είναι απαραίτητο η ουροδόχος κύστη να είναι γεμάτη ούρα.

  Το σύγχρονο σύστημα Lunar DPX PRO της εταιρείας General Electric επιτυγχάνει τον έλεγχο της οστικής πυκνότητας με τη νέα μέθοδο της απορροφησιομετρίας διπλής ενεργειακής δέσμης (DEXA) σε μόλις 4 λεπτά. Η μέτρηση της οστικής πυκνότητας με την μέθοδο DΕXA είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος εκτίμησης της οστεοπόρωσης, μιας κατάστασης που επηρεάζει συχνά τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί σε άνδρες και σπάνια σε παιδιά.

  Η εξέταση DΕXA μπορεί να αξιολογήσει επίσης τον κίνδυνο ενός ατόμου για την ανάπτυξη των καταγμάτων.
  Η εξέταση συνιστάται κυρίως:

  • σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που δεν λαμβάνουν οιστρογόνα.
  • σε γυναίκες που έχουν προσωπικό ή μητρικό ιστορικό κατάγματος του ισχίου ή είναι καπνίστριες.
  • σε ασθενείς με κλινικές καταστάσεις που σχετίζονται με την απώλεια οστικής μάζας.
  • σε ασθενείς που χρησιμοποιούν φάρμακα που είναι γνωστό ότι προκαλούν απώλεια οστού, συμπεριλαμβανομένων κορτικοστεροειδή, όπως η πρεδνιζόνη, διάφορα αντιεπιληπτική φαρμακευτική αγωγή, όπως Dilantin και ορισμένα βαρβιτουρικά.
  • σε πάσχοντες από τύπου 1 διαβήτη, ηπατική νόσο, νεφρική νόσο ή οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης
  • σε πάσχοντες από υπερθυρεοειδισμό ή κάποια πάθηση παραθυρεοειδών, όπως υπερπαραθυρεοειδισμού.
  • σε όσους έχουν υποστεί ένα κάταγμα μετά από ελαφρύ τραυματισμό
  • σε όσους έχουν ακτινογραφικά ευρήματα ενδεικτικά σπονδυλικού κατάγματος ή άλλα σημεία της οστεοπόρωσης.

  Το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα Ψηφιακού Μαστογράφου Selenia Dimensions της εταιρείας Hologic εξασφαλίζει μεγάλη αξιοπιστία και ευκρίνεια στη διάγνωση πρώιμων βλαβών του μαστού.

  Διαθέτει ψηφιακό ανιχνευτή από άμορφο σελήνιο για άμεση μετατροπή των ακτινών Χ σε ψηφιακό σήμα εξαιρετικής ευκρίνειας, χωρίς άλλη ενδιάμεση μετατροπή ενέργειας. Πλεονεκτεί στην ανίχνευση μικρών βλαβών και ιδιαίτερα μικρών αποτιτανώσεων, με ανάλυση της τάξης των 70 μm.

  Έχει επίσης δυνατότητα σε αναβάθμιση με την προσθήκη λογισμικού Τομοσύνθεσης, για τη διενέργεια 3D Μαστογραφίας.